onsdag 19 april 2017

Dagens mindfulnesspromenad i Botaniska


Dagens mindfulnesspromenad i Göteborgs botaniska trädgård kunde genomföras i fint väder. Det var lite kallt, men alla var väl förberedda med både mössa och vantar så ingen behövde frysa. Vi fick njuta av lite solsken, vacker natur och glada fåglar som sjöng för oss. 

Idag hade jag valt att vi skulle vandra i makligt tempo genom vitsippsdalen. Där gjorde vi övningar, öppnade våra sinnen och tog in naturens gåvor.   


Så småningom kom vi fram till den gula, ståtliga skunkkallan. Den har inte börjat dofta så mycket än, men det kommer. Många tycker att skunkkallan luktar illa. Själv tycker jag att doften är "speciell" och har inget emot den. 

Här stod vi stilla ett tag och pratade om övningarna vi gjort och bytte erfarenheter med varandra. 


Vi avslutade med övningen Andningsankaret då alla på mycket kort tid upplevde att de kom ned i varv och hittade inre lugn. En folder med lite information om mindfulness och beskrivning av övningarna delades ut till deltagaren. Och sedan fick alla en liten "överraskningsgåva" att ta med hem och begrunda. 
 

Vi gick till restaurangen och njöt av godsakerna de har där, en fröjd för både gom och öga. 

Vi konstaterade att en stor bidragande orsak till att dessa mindfulnessträffar känns så välgörande är, förutom mindfulnessövningarna, att det blir så god stämning i gruppen, mellan deltagarna. I alla övningarna finns medkänsla och vänlighet och acceptans med vilket sprids som en go´stämning. 


Detta är tredje året som jag ordnar mindfulnessträffar i Botaniska trädgården. Flera av dem som har varit med har bott i Göteborg hela livet, men aldrig tidigare riktigt lärt känna denna fantastiska oas mitt i vår stad. Jag är så tacksam att jag får vara med och sprida kunskap och inspiration om både mindfulness och naturen i Botaniska. 

Nästa träff blir kommande onsdag. Då vandrar vi inne i trädgården.

Eventuellt blir det ett par träffar till i maj. 
Anmäl gärna ditt intresse om du vill följa med då. Meddela om du vill gå dagtid eller kvällstid. 

Glada vårhälsningar
LenaInga kommentarer:

Skicka en kommentar