torsdag 2 februari 2017

Det går över


Förra året kunde vi njuta av snötunga grenar och sol i Göteborg. Det blir nog extra njutbart eftersom man vet att det går över. Snart töar det bort och ersätts av regn och blåst. Bäst att passa på att njuta. 

Det är samma sak med vårblommorna. De bjuder på sin skönhet ett kort tag, under en intensiv period. Sedan är de borta. 

Ingenting varar för evigt.
Inte ens dina problem. Om man tänker efter så är det just så här med det mesta i livet. DET GÅR ÖVER. Liksom snö och vårblommor, så försvinner även jobbiga känslor i våra liv. Ibland behöver man inte göra så stort väsen av saken utan lugnt luta sig tillbaka och konstatera att "Det går över!".

Att vara ledsen, orolig, arg, nedstämd, rädd eller liknande, blir inte lika jobbigt när man vet att det inte är för evigt. 

Med risk för att vara en glädjedödare vill jag ändå säga att precis som snön och vårblommorna så kommer även de jobbiga känslorna tillbaka. Men de har inte samma kraft när man lever i vetskapen om att de kommer att gå över. 

Starka känslor kommer och går. Som vågor. När det blåser mycket kan de bli stora, men när de har nått sin topp så klingar de av, och snart har vinden avtagit. Det är så det fungerar. Ibland kan det räcka med att vänta, ha tålamod och känna tillit.  

Trevlig helg!
/Lena Inga kommentarer:

Skicka en kommentar