fredag 23 september 2016

Superenkel fiskgryta


Händer det att du säger att du inte kan, vill, orkar laga nyttig mat?
Tycker du att det inte går att fixa till en vettig middag för att kylskåpet är tomt? 
Då löser detta recept alla dina problem. Häpp!

Se till att du alltid har följande hemma:
Fryst fisk (ex. torsk)
Frysta grönsaker (en påse med blandade, ex. wokgrönsaker)
Krossade tomater (ej kylvara, så du kan ha flera stående hemma)


Ta fram en stor kastrull, gryta eller stekpanna med höga kanter. 
Det ska helst finnas ett lock till.

Häll i alla ingredienser:
Fryst fisk (du kan dela i mindre bitar)
En påse frysta grönsaker (valfri)
Krossade tomater (en förpackning)

 Tillsätt även (om du vill):
Grädde eller Creme fraiche (om du vill få rundare smak)
En burk tacosås (om du vill få hetare smak)
Lök av något slag, ex. röd eller gul (i bitar)

Krydda:
Salt (ex. örtsalt) och Peppar
Valfri krydda som du gillar 


Nu är det bara att låta allt koka upp. Sänk värmen när det börjar bubbla. Rör om lite försiktigt så att fisk och grönsaker hamnar i det "såsiga".  
Lägg gärna på ett lock och låt grytan puttra på svag värme ca 15-20 minuter. 

På slutet kan du pressa i vitlök om du vill. 
Du kan också tillsätta en fryst, hackad grönsak ex. chilli, persilja, dill (finns många sorter i små förpackningar). 
  

Nu har du en stor gryta som du kan ha till middagar och lunchlådor under veckan. 

Du kan variera vad du äter till fiskgrytan så det inte blir tjatigt: 
Ris, potatis, quinoa, bulgur...
Fetaost, cashewnötter...

Superenkelt och gott och nyttigt!
Bon appetit :)

/Lena







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar