onsdag 12 oktober 2016

Våga släppa taget


Att släppa taget är lättare sagt än gjort. Ibland är det så svårt, så svårt. Det är som om vissa saker, tankar, händelser sitter fast i oss med ett osynligt gummiband. När vi försöker putta bort dem så studsar de tillbaka. 


Ibland kanske vi inte riktigt VILL släppa taget. Det kan kännas läskigt. Att hålla fast i det som har varit kan ge någon form av trygghet. Förändring kan kännas som ett hot. Men så länge vi inte kan släppa taget om det som har varit så är det svårt för något nytt att komma in i våra liv. 


Att röja hemma, skänka eller slänga sådant man inte har använt på länge, kan vara en övning i att släppa taget. Kanske känner man lite oro över att göra sig av med saker? Det är ok. Känslan är bara att acceptera. Men acceptans behöver inte innebära att man låter bli sitt släng- och skänkprojekt. 

Det är enklare och kanske tryggare att bara låta allt vara som det alltid har varit. Man låter högarna växa och garderober, vind och källare bli överfulla. Men mår man bra av det?


Självklart ska man göra sig av med saker med förnuft. Allt ska inte bort till varje pris. Men sådant som vi inte har använt, inte ens saknat, på många år kanske vi inte längre behöver i våra liv?

Denna övning gör inte bara att du plötsligt får plats i lådor och garderober. Du tränar dig samtidigt i att släppa taget om gammalt och att acceptera obehagliga känslor (oro) men inte låta dem styra dina handlingar. 

När du sedan har röjt och fått fint kan du stanna upp och njuta en stund. Ta några djupa andetag. Kanske känns det lättare att andas nu? Kanske kan detta ge dig energi att släppa annat som finns i ditt liv? Sådant som du inte mår bra av och som du inte längre behöver. 

Häpp! Visst låter det bra? Pröva!

Lycka till!
/Lena Inga kommentarer:

Skicka en kommentar