måndag 11 april 2016

Nyttig grön röra


Det finns massor med fakta och åsikter om nyttig kost. Vissa trogna anhängare försvarar sina dieter med näbbar och klor. De så kallade experterna lägger fram bevis som ofta gör oss konsumenter förvirrade eftersom de motsäger varandra. 

Vad är egentligen sant?
Vad är nyttigt att äta?
Ibland kan man tro att allt är farligt.

En sak verkar i alla fall "experterna" vara överens om: 
Vi bör äta mer GRÖNA GRÖNSAKER. 

Därför bjuder jag här på ett tips hur man får i sig det. Det här är en "röra" som kan ätas till allt, tycker jag. Den är enkel och snabb att göra. Kostar inte särskilt mycket och är god. Supernyttig! Kan det blir bättre?


Gör så här:
Smält lite smör i en kastrull på svag värme.
Lägg i lite fryst hackad spenat och fryst hackad grönkål.
Tillsätt lite vatten om du vill ha lösare konsistens.
Tillsätt en skvätt grädde om du vill ha "rundare" smak.
Låt grönsakerna tina i kastrullen i lugn och ro.
(Hög värme förstör bl.a. C-vitaminer.)
Krydda med örtsalt och peppar.
Pressa gärna i lite supernyttig vitlök.

Låt allt blir varmt. Klart!


Detta är gott! Jag lovar!

En fördel med HACKADE gröna grönsaker är att det blir lite lättare för kroppen att ta upp näringsämnena. 

Denna gröna röra blir som en sås till maträtten. 
Du kan variera den på många sätt.
(Varför inte ha i ex. hackad lök och chili också.)

Tar man i mycket vatten blir det i stället en soppa som kan serveras med hårdkokta ägghalvor.

Jag ska göra detta till dagens middag (torsk).
Pröva gärna.
Lycka till!

/Lena






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar